Opskrifter

Amerikansk abrikostærte

Fredag, 30. januar 2015af Henrik Svendsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Læsernes bedste opskrift kommer i denne uge fra Henrik Svendsen, Tilst. Se Henriks opskrift på en amerikansk abrikostærte her

Opskrift på abrikostærte

240 g mel
1 æg
125 g smør
80 g sukker

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Nem aftensmad på 15-20 minutter Chokolade-nøddekage 15 lækre opskrifter med svinemørbrad

Fyld:
500 g tørrede abrikoser
120 g farin
1 spsk. kartoffelmel
2 dl hvidvin
1 tsk. revet appelsinskal
3 spsk. hakkede valnødder
1 æggeblomme


Sådan bager du abrikostærten

Udblød abrikoserne i koldt vand. Smuldr smørret i melet. Tilsæt sukker, saml dejen med ægget og sæt den på køl i 30 min.

Rul 2⁄3 af dejen ud og beklæd en 23 cm springform med dejen. Halvér abrikoserne, bland farin, kartoffelmel, hvidvin og appelsinskal og varm det op under omrøring. Tilsæt abrikoserne og lad blandingen koge i 5 min. Tilsæt valnødderne, lad fyldet køle og kom det i tærtebunden.

Rul resten af dejen ud i 2-3 mm's tykkelse og skær den i strimler. Læg strimlerne over tærten i gittermønster, pensl med æggeblommen og bag tærten ved 200° i 20 min.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.