Ingredienser til æbler i slåbrok
(4 pers.)
4 faste, mellemstore æbler
Mørdej
150 g mel
100 g smør
2 spsk. sukker
2-3 spsk. cremefraiche
Fyld
20 g valnøddekerner
15 g blødt smør
½ spsk. honning
Tilbehør
Flødeskum
Fremgangsmåde
Mørdej: Smuldr mel og smør, tilsæt sukker og cremefraiche og saml dejen. Læg den i køleskab 1-2 timer.
Skræl æblerne og stik kernehuset ud. Hak valnøddekernerne og rør fyldet sammen.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og skær den i 4 cirkler efter en tallerken, der er stor nok til at dække æblerne. Pak æblerne ind i dejen og tryk sammenføjningerne til. Læg æblerne på en plade med bagepapir og bag dem gyldne 20-25 min. ved 175° på midterrillen. Spis æblerne lune med flødeskum.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Vi elsker muffins!
Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.Se vores muffins her
Find flere opskrifter her...
Æblemuffins
Bondepige med slør
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)