Hot gazpacho
(5-6 pers.)
3 skalotteløg
1 spsk. olivenolie
5 store tomater
2 røde peberfrugter
1 rød chili
½ agurk
4 friske abrikoser
2 fed hvidløg
1 lille stykke frisk ingefær
Lidt citronsaft
Ca. 2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Evt. croutoner
Pil og snit løgene. Svits dem på pande i olie, uden, at de tager farve.
Tilsæt tomater, peberfrugter og chili, befriet for kerner og skåret i mindre stykker, og steg 5-6 min. ved middelvarme. Køl grønsagerne lidt af.
Skræl agurken og fjern kernerne. Skær den i mindre stykker. Udsten abrikoserne, pil hvidløgene og riv ingefæren. Kom det hele i et stort blenderglas og miks et par min., til suppen er glat.
Smag til med citronsaft, olivenolie, salt og peber. Stil suppen koldt til spisetid og server med croutoner eller ristede nødder.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
FLOT FRANSK SKÅL
Sød lille skål fra Green Gate i grøn med hvide prikker. Skålen kan købes for 89 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Ærtesuppe med hele ærter og årgangsskinke
Ærtesuppe med bacon
Tomatsuppe med oregano og parmesan
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)