Lynguide til sødemidler
Af Tatjana Albinus
GI står for glykæmisk indeks og er en måleenhed for den hastighed, hvormed blodsukkeret stiger efter indtag af en given fødevare. Det er en god idé at vælge sødemidler med lavest muligt GI. Det er som regel nødvendigt at gå i helsekostbutikkerne efter sødemidlerne - kun få af dem kan købes i supermarkederne.
Lynguide til sødemilder
- Agavesirup er udvundet fra den mexicanske agaveplante og bruges som sødemiddel. Det søder mere end sukker og har et GI på 15.
- Birkesød er udvundet af birkesaft og har et GI på 7.
- Stevia er verdens sødeste plante. Det er et 100% naturligt sødemiddel, der søder 300 gange mere end sukker og har et GI på 0. Stevia har en lidt bitter, lakridsagtig eftersmag.
- Sukrin er et naturligt sødemiddel baseret på sukkeralkoholen erythriol, der naturligt forekommer i f.eks. pærer og svampe. Det ser ud og føles som sukker og har et GI på 0.
- Sukrin+ er Sukrin, som er smeltet sammen med Stevia. Den har samme knasende sukkerkonsistens som Sukrin, men er dobbelt så sød.
Læs også: Sådan fungerer Lavkarbo
Læs også: Ja- og nej-mad på Lavkarbo-kuren
Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.
Søde opskrifter til Low Carb/Lavkarbo-kost
Low Carb/
Lavkarbo-vafler Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-smoothies Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-mørk
mousse Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-muffins