Opskrifter

Køkkenskole: Sådan laver du frikadeller

Tirsdag, 10. april 2012af Redaktion
Find kokkehuen frem og lær, hvordan man laver de bedste frikadeller - fra valg af kødfars til færdige frikadeller

Kødvalget til frikadeller er oftest svin og kalv, men man kan også vælge okse og svin, som giver lidt kraftigere og mørkere frikadeller, eller en blanding af svin og hakket vildtkød - eller kød fra fjerkræ.
Friskhakket kød er bedst, fordi kødet under frysning bliver temmelig vådt, og det påvirker farsens konsistens.
Den færdige fars må ikke blive for lind, så bliver frikadellerne flade og lidt kedelige.
Tidligere lod man farsen hvile inden stegning. Det har vist sig, at det ikke har nogen betydning for konsistens og smag, men der sker ikke noget ved at røre farsen om morgenen og sætte den tildækket i køleskab, til frikadellerne skal steges.

Her kan du se en trin for trin-vejledning i, hvordan man laver gode frikadeller

TIP

Farsen kan krydres med friske krydderurter, meget gerne timian, sennepspulver eller ristede svampe. I stedet for mel kan farsen laves med rasp, så bliver frikadellerne "lettere".

Trænger dine frikadeller til et twist, så se her...
Sønderjyske- eller kalkunfrikadeller
Kinesiske frikadeller
Frikadellespid med agurke-kartoffelsalat
Frikadeller med stuvet spidskål

Prøv også...
Fiskefrikadeller med picklesremoulade
Rejefrikadeller i salat

Se også...
Køkkenskole: Sådan renser og fylder man en svinemørbrad
Køkkenskole: Kogte artiskokker